Омлет с магданоз и сирене

Продукти

  • 3 яйца
  • 1 връзка магданоз
  • 1 с.л. масло
  • 100 г сирене
  • сол
    на вкус
  • черен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме яйцата в хладка вода. Почистваме и нарязваме магданоза. 
  2. В купичка смесваме яйцата и сиренето. 
  3. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно. 
  4. Разтопяваме маслото в подходящ тиган на умерен огън. 
  5. Изсипваме яйцата равномерно по дъното на тигана. Добавяме нарязания магданоз. Внимателно повдигаме краищата на омлета със шпатула.
  6. Омлетът трябва да е готов, когато придобие лек златист цвят. 
  7. Сервираме.