Ориз с гъби

Продукти

  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • 3 ч.ч. вода или колкото поеме
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. олио
  • 300 г гъби
  • 1 ч.ч. ориз

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large oriz s gabi

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме гъбите. Задушаваме ги в загрятото олио.
  2. Почистваме и нарязваме лука на ситно, и го прибавяме да се задуши при гъбите.
  3. Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
  4. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Сервираме.