Продукти
-
30
г
масло
-
50
г
мащерка
прясна
-
200
мл.
бяло вино
-
100
г
маслини
-
300
г
ориз
-
400
г
праз лук
-
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязвам праз лука на колелца и го запържваме в 5-6 с.л. загрят зехтин, за около 10 минути (докато лукът стане прозрачен и омекне), като разбъркваме често.
- Почистваме мащерката и добавяме част от нея и ориза, и разбъркваме добре.
- Добавяме маслото, а след като се стопи - виното и почистените от костилките маслини.
- Посоляваме и подправяме с черен пипер, добавяме и останалата мащерка.
- Добавяме 500-600 мл. вода, разбъркваме и изсипваме в съд за печене.
- Печем около 30-35 минути, в предварително загрята на 200 градуса фурна.
- Поднасяме ястието с прясно нарязан магданоз, леко охладено.