Ориз с шафран и чери домати

Продукти

  • 15 г шафран
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 3 ч.ч. вода
    или колкото поеме
  • черен пипер
    на вкус
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол
    на вкус
  • 40 г чери домати

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука. Задушаваме го в загрятото олио.
  2. Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза. 
  3. Добавяме шафрана и разбъркваме добре. 
  4. Измиваме и нарязваме чери доматите, и ги добавяме към ориза. 
  5. Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Сервираме.