Продукти
-
15
г
шафран
-
2
с.л.
олио
-
2
глави
лук
-
3
ч.ч.
вода
или колкото поеме
-
черен пипер
на вкус
-
1
ч.ч.
ориз
-
сол
на вкус
-
40
г
чери домати
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука. Задушаваме го в загрятото олио.
- Добавяме измития ориз и разбъркваме леко около 5 минути, след което добавяме водата. След като ястието заври, намаляваме котлона и оставяме да ври около 30 минути - до готовност на ориза.
- Добавяме шафрана и разбъркваме добре.
- Измиваме и нарязваме чери доматите, и ги добавяме към ориза.
- Овкусяваме с черен пипер и сол на вкус. Сервираме.