Ориз с шунка и зеленчуци
Продукти
-
200
г
шунка
-
300
г
ориз
-
2
картофа
-
100
г
броколи
-
2
домата
-
1
чушка
-
50
г
тиквичкa
-
1
глава
лук
-
3
с.л.
олио
-
30
г
масло
-
1
литър
вода
гореща
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на ситно лука. Запържваме го в олиото.
- Прибавяме ориза и пържим докато оризът стане прозрачен.
- Нарязваме шунката и я добавяме при ориза.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги добавяме към ориза.
- Добавяме маслото, водата, сол и черен пипер на вкус, и оставяме да ври на тих огън, докато оризът попие водата.