Продукти
-
120
г
оризови кори
-
3
яйца
-
150
г
царевично брашно
- За плънката:
-
100
г
ориз
-
1
глава
лук
-
1
морков
-
1
тиквичкa
-
1
патладжан
-
0,5
връзка
магданоз
-
250
г
доматен сос
-
3
скилидки
чесън
-
5
г
сол
-
5
г
черен пипер
-
5
г
червен пипер
-
3
г
риган
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза добре в посолена вода.
- Нарязваме всички зеленчуци на ситно, заедно с магданоза.
- Задушаваме първо лука и моркова, за около 10 минути и след това прибавяме тиквичката и патладжана за да се задушат.
- По време на задушаването на зеленчуците овкусяваме със солта, червения пипер, черния пипер и ригана.
- Вече към задушените зеленчуци прибавяме чесъна, магданоза, доматения сос, сварения ориз, и разбъркваме добре.
- Всяка оризова кора потапяме във вода и след това във всяка една слагаме от вече готовата плънка.
- Навиваме във формата на пура, като използваме 4-5 броя кори за тази цел.
- За панировката: разбиваме яйцата, потапяме вече готовите рулца и ги оваляме в царевичното брашно.
- Пържим в предварително загрята мазнина, в дълбок съд.
- По желание, може да гарнираме с млечни сосове.