Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза добре в посолена вода.
- Нарязваме всички зеленчуци на ситно, заедно с магданоза.
- Задушаваме първо лука и моркова, за около 10 минути и след това прибавяме тиквичката и патладжана за да се задушат.
- По време на задушаването на зеленчуците овкусяваме със солта, червения пипер, черния пипер и ригана.
- Вече към задушените зеленчуци прибавяме чесъна, магданоза, доматения сос, сварения ориз, и разбъркваме добре.
- Всяка оризова кора потапяме във вода и след това във всяка една слагаме от вече готовата плънка.
- Навиваме във формата на пура, като използваме 4-5 броя кори за тази цел.
- За панировката: разбиваме яйцата, потапяме вече готовите рулца и ги оваляме в царевичното брашно.
- Пържим в предварително загрята мазнина, в дълбок съд.
- По желание, може да гарнираме с млечни сосове.
|