Овчарска салата

Продукти

  • 5 маслини
  • сол на вкус
  • оцет на вкус
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 яйца твърдо сварени

Време: 20 мин.
Ниво: лесно

Large ovcharska salata

Начин на приготвяне

  1. Отцеждаме гъбите от маринатата, нарязваме шунката на кубчета или лентички, по желание.
  2. Измиваме зеленчуците и ги нарязваме, прибавяме гъбите и шунката.
  3. Сместа разбъркваме леко, подправяме на вкус с оцет и сол, поливаме със зехтина.
  4. Изсипваме в чиния, оформяме като купчинка и поръсваме с настърганото сирене и парченца кашкавал.
  5. Салатата украсяваме с нарязани яйца, маслини и по желание може да добавим магданоз.