Овнешко месо със зеленчуци

Продукти

  • 1 кг овнешко месо
  • 100 г картофи
  • 200 г домати
  • 1 морков
  • 1 връзка магданоз
  • 6 глави лук
  • 6 лъжици олио
  • червен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парчета, посоляваме го със сол и червен пипер, прибавяме лука, нарязан на ситно, олиото и слагаме във фурната (в гювеч) да се запече, като от време на време доливаме по малко гореща вода. 
  2. Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните зеленчуци и част от нарязания магданоз. Заливаме го с гореща вода и го изпичаме в гювеч, като от време на време го разбъркваме. 
  3. След като извадим ястието от фурната го поръсваме с останалия магданоз и сервираме.