Продукти
-
1
кг
овнешко месо
-
100
г
картофи
-
200
г
домати
-
1
морков
-
1
връзка
магданоз
-
6
глави
лук
-
6
лъжици
олио
-
червен пипер
-
сол
Начин на приготвяне
- Нарязваме месото на парчета, посоляваме го със сол и червен пипер, прибавяме лука, нарязан на ситно, олиото и слагаме във фурната (в гювеч) да се запече, като от време на време доливаме по малко гореща вода.
- Когато месото поомекне, прибавяме нарязаните зеленчуци и част от нарязания магданоз. Заливаме го с гореща вода и го изпичаме в гювеч, като от време на време го разбъркваме.
- След като извадим ястието от фурната го поръсваме с останалия магданоз и сервираме.