Продукти
-
черен пипер
-
чили
-
къри
-
пресен магданоз
-
зехтин
-
щипка
шафран
-
6
ч.ч.
пилешки бульон
-
3
стръка
пресен лук
-
мащерка
-
3
скилидки
чесън
-
сол
-
2
ч.ч.
ориз за паеля
-
1
суха
червена чушка
-
1
ч.ч. замразен
грах
-
300
г сурови
скариди
-
500
г
октопод
-
500
г черноморски
миди
Начин на приготвяне
1. Задушаваме в зехтин ситно нарязания пресен лук и добавяме ситно нарязания чесън, сол, мащерка, черен пипер, къри и чили, както и нарязаната на малки парченца сушена червена чушка. Всички подправки добавяме на вкус.
2. Добавяме ориза за паелята и го оставяме да поеме зехтина и да стане стъклен. Добавяме горещия пилешки бульон и шафрана. Добавяме изчистения и нарязан на парченца октопод и замразения грах.
3. След като сместта заври, намаляваме котлона и на 10-тата минута добавяме почистените цели сурови скариди. Желателно е да ги добавим с главите. На 15-тата минута добавяме и измитите миди. Варим около 18 минути ястието, като опитваме вкуса докато приготвяме.
4. Изключваме котлона и затваряме паелята с капак. Оставяме ястието настрани "да си почива" около 5-10 минути. Сервираме с нарязан на едро пресен магданоз.