Продукти
-
150
г
брашно
-
250
мл
прясно мляко
-
2
яйца
-
1
пак.
ванилия
-
40
г
масло
- за плънката:
-
80
г
малини
-
120
г
маскарпоне
-
80
г
пудра захар
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- За пл;ънката: в купа разбиваме внимателно маскарпонето със захарта до крем. Малините почистваме и оставяме цели.
- Във всяка палачинка потавяме от крема с маскарпоне и малко малини. Прегъваме или завиваме на руло. Сервираме.