Палачинки със зелен лук

Продукти

  • 40 г масло
  • 4 яйца
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 1 връзка зелен лук
  • 160 г брашно
  • 250 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ситно нарязаният зелен лук.
  2. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  3. Преди поднасянето може да намажем палачинките с мед, конфитюр, да ги навием на рула или да ги прегънем на триъгълници. Допълнително може да гарнираме със сметана или сладолед.