Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура

Продукти

  • За крема:
  • 200 г захар
  • 500 г ягоди пресни
  • 500 г маскарпоне
  • За палачинките:
  • 400 г брашно
  • 5 яйца
  • 50 г масло
  • 800 мл прясно мляко
  • За шоколадовата глазура:
  • 150 г пудра захар
  • 400 мл прясно мляко
  • 500 г бял шоколад
  • 50 г масло

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large palachinkova torta s yagodov krem i shokoladova glazura

Начин на приготвяне

  1. За палачинките: Разбъркваме яйцата, брашното и прясното мляко до получаването на гъста хомогенна смес. 
  2. Разтапяме маслото и го прибавяме към вече готовата смес за палачинки. 
  3. Запичаме ги на тиган. 
  4. За крема: Пасираме ягодите със захарта и ги прибавяме към маскарпонето. 
  5. Разбъркваме добре до получаването на кремообразна гладка смес. 
  6. За шоколадовата глазура: Затопляме прясното мляко и прибавяме шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото. 
  7. Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата. 
  8. След това оставяме да се охлади и сгъсти леко. 
  9. Редим вече готовите палачинки една върху друга като между всеки ред намазваме с ягодовия крем. 
  10. Накрая заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне. 
  11. По желание, може да гарнираме с цели плодове.