Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура
|
Продукти
-
За крема:
-
200
г
захар
-
500
г
ягоди
пресни
-
500
г
маскарпоне
-
За палачинките:
-
400
г
брашно
-
5
яйца
-
50
г
масло
-
800
мл
прясно мляко
-
За шоколадовата глазура:
-
150
г
пудра захар
-
400
мл
прясно мляко
-
500
г
бял шоколад
-
50
г
масло
|
Време: 50 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- За палачинките: Разбъркваме яйцата, брашното и прясното мляко до получаването на гъста хомогенна смес.
- Разтапяме маслото и го прибавяме към вече готовата смес за палачинки.
- Запичаме ги на тиган.
- За крема: Пасираме ягодите със захарта и ги прибавяме към маскарпонето.
- Разбъркваме добре до получаването на кремообразна гладка смес.
- За шоколадовата глазура: Затопляме прясното мляко и прибавяме шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото.
- Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата.
- След това оставяме да се охлади и сгъсти леко.
- Редим вече готовите палачинки една върху друга като между всеки ред намазваме с ягодовия крем.
- Накрая заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне.
- По желание, може да гарнираме с цели плодове.
|