Продукти
-
5
г
риган
-
сол
на вкус
-
2
стръка
магданоз
ситно нарязан
-
20
г
зехтин
-
1
ч.л.
червен пипер
-
0,5
лимон
-
2
домата
за гарнитура
-
1
паламуд
около 500-600 г
Начин на приготвяне
- Почистваме рибата, филетираме я и я осоляваме. Намазваме я с малко зехтин.
- Загряваме оребрен тиган или скара и слагаме рибата първо с кожата надолу. След 4-5 минути обръщаме да се изпече и от другата страна.
- В малка купичка приготвяме дресинга, като смесваме лимона, ригана, червения пипер и зехтина. Разбъркваме добре.
- Слагаме рибата в подходяща чиния и я поливаме с дресинга.
- Гарнираме с нарязани на шайби белени домати и магданоз.
Съвет:
Ястието е подходящо да консумираме с бяло вино, например класическата гръцка "Рецина Маламатина".