Продукти
-
2
г
черен пипер
-
5
г
магданоз
-
10
г
нар
-
2
г
сол
-
20
г
царевица
сварена
-
1
морков
-
1
връзка
пресен лук
-
0,5
глава
лук
-
50
г
кайма
агнешка
-
1
патладжан
- за гарниране:
-
30
г
нар
-
0,5
връзка
магданоз
нарязан на ситно
- за соса:
-
5
г
бял пипер
-
100
г
майонеза
-
50
г
кисело мляко
Начин на приготвяне
- Измиваме патладжана, режем го на половина по дължина и го запичаме съвсем леко в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Нарязваме стария лук, пресния лук и моркова на ситно и ги запържваме заедно с агнешката кайма, и царевицата.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Готовата планка я поставяме във вече запечения патладжан.
- За соса: смесваме майонезата с киселото мляко и овкусяваме с бял пипер.
- Гарнираме със ситно нарязаният магданоз и нар.