Пълнен патладжан с лек сос

Продукти

  • 2 г черен пипер
  • 5 г магданоз
  • 10 г нар
  • 2 г сол
  • 20 г царевица
    сварена
  • 1 морков
  • 1 връзка пресен лук
  • 0,5 глава лук
  • 50 г кайма
    агнешка
  • 1 патладжан
  • за гарниране:
  • 30 г нар
  • 0,5 връзка магданоз
    нарязан на ситно
  • за соса:
  • 5 г бял пипер
  • 100 г майонеза
  • 50 г кисело мляко

Начин на приготвяне

  1. Измиваме патладжана, режем го на половина по дължина и го запичаме съвсем леко в предварително загрята на 180 градуса фурна.
  2. Нарязваме стария лук, пресния лук и моркова на ситно и ги запържваме заедно с агнешката кайма, и царевицата.
  3. Овкусяваме със сол и черен пипер.
  4. Готовата планка я поставяме във вече запечения патладжан.
  5. За соса: смесваме майонезата с киселото мляко и овкусяваме с бял пипер.
  6. Гарнираме със ситно нарязаният магданоз и нар.