Продукти
-
15
чушки
-
500
г
кайма
-
10
с.л.
булгур
-
3
глави
лук
-
2
моркова
-
1
домат
-
30
г
целина
листа
-
сол
на вкус
-
щипка
захар
-
зехтин
-
черен пипер
на вкус
-
30
г
риган
Начин на приготвяне
- Измиваме, почистваме и посоляваме чушките.
- Почистваме и нарязваме на ситно лука и целината. Измиваме и настъргваме морковите на ренде.
- Загряваме малко зехтин и задушаваме зеленчуците, без целината.
- Измиваме и настъргваме домата. Рендосваме го и го прибавяме към останалите зеленчуци.
- Добавяме каймата, булгура и 10-12 с.л. вода. След като сместа заври, посоляваме на вкус и оставяме на тих огън, докато булгурът поеме цялата течност.
- Към леко охладената смес добавяме ситно нарязаните листа от целина и подправките.
- С така приготвената смес пълним чушките и ги нареждаме се в подходяща тава, като добавяме малко вода с малко сол и щипка захар - течността трябва да е на половината на чушките.
- Първоначално печем в силна фурна (200-220 градуса) около 15-20 минути, след като заврат – на умерена температура (180 градуса), около 30 минути.
- По желание, при поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър или магданоз.