Начин на приготвяне
- Измиваме, почистваме от семето и посоляваме отвътре пиперките. Лука нарязваме на ситно и задушаваме в олиото до омекване. По желание, заедно с лука може да сложим малко ситно нарязани моркови и целина.
- Към задушения лук прибавяме ориза, солта, черният пипер и част от доматите, настъргани на ренде. Наливаме малко вода и варим, докато оризът набъбне.
- Сваляме от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз и разбъркваме.
- С тази смес напълваме пиперките, нареждаме ги в тавичка, в която слагаме и останалите домати, нарязани на дребно. Наливаме гореща вода, до половината на пиперките и печем ястието в умерена фурна.
- По желание готовото ястие заливаме със сос, приготвен от брашното, яйцето и киселото мляко, разреден със соса, в който сме варили пиперките. Ястието може да сварим и в тенджера на тих огън.
|