Продукти
-
800
г
домати
- за гуакамолето:
-
сол
на вкус
-
3
стръка
магданоз
-
0,5
лайм
, прясно изцеден
-
4
с.л.
зехтин
-
2
скилидки
чесън
-
1
авокадо
, узряло
Начин на приготвяне
- За гуакамолето: Измиваме, подсушаваме и разрязваме авокадото на половина. Отстраняваме костилката.
- Издълбаваме месестата част и го намачкваме с вилица.
- Почистваме и пресоваме чесъна. Добавяме го към авокадото и разбъркваме добре заедно със сока от лайм, зехтина и сол на вкус. Добавяме нарязаният магданоз. Разбъркваме.
- Почистваме и издълбаваме от вътрешността доматите.
- Тази смес добавяме към вече приготвеното гуакамоле и разбъркваме добре. Пълним доматите.
- Охлаждаме и сервираме.