Пълнени домати с кайма

Продукти

  • 1 ч.л. босилек
  • 50 г масло
  • 200 г кайма
  • 1 глава лук
  • 200 г сирене
  • 100 г кашкавал
  • 2 яйца
  • 4 домата
  • 1 ч.л. чубрица

Начин на приготвяне

  1. Отрязваме горната част на доматите. С лъжица (за кафе) изгребваме вътрешността им и я отделяме в купа, където ги нарязваме на ситно. 
  2. Издълбаните домати слагатме в намазнена тава.
  3. Разтапяме маслото в тиган и слагаме каймата с нарязания на ситно лук. Бъркаме докато лукът омекне, а каймата се поизпържи леко. След това добавяме нарязаните на ситно подправки и вътрешността на доматите. Бъркаме докато поомекнат. Тогава добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме и добавяме настърганите кашкавал и яйцата. 
  4. Така получената смес пълним в доматите. Нареждаме ги в тавичка и сипваме малко вода.
  5. Печем докато доматите омекнат и кожата им се сбръчка, на средна до силна фурна.
  6. Сервираме топли, с гарнитура от пържени картофи и свежа салата.