Продукти
-
1
ч.л.
босилек
-
50
г
масло
-
200
г
кайма
-
1
глава
лук
-
200
г
сирене
-
100
г
кашкавал
-
2
яйца
-
4
домата
-
1
ч.л.
чубрица
Начин на приготвяне
- Отрязваме горната част на доматите. С лъжица (за кафе) изгребваме вътрешността им и я отделяме в купа, където ги нарязваме на ситно.
- Издълбаните домати слагатме в намазнена тава.
- Разтапяме маслото в тиган и слагаме каймата с нарязания на ситно лук. Бъркаме докато лукът омекне, а каймата се поизпържи леко. След това добавяме нарязаните на ситно подправки и вътрешността на доматите. Бъркаме докато поомекнат. Тогава добавяме натрошеното сирене. Разбъркваме и добавяме настърганите кашкавал и яйцата.
- Така получената смес пълним в доматите. Нареждаме ги в тавичка и сипваме малко вода.
- Печем докато доматите омекнат и кожата им се сбръчка, на средна до силна фурна.
- Сервираме топли, с гарнитура от пържени картофи и свежа салата.