Продукти
-
100
г
гъби
-
2
глави
лук
-
200
г
ориз
-
8
домата
-
4
с.л.
олио
-
1
картоф
сварен
-
1
морков
сварен
-
500
мл.
бульон
зеленчуков
-
2
с.л.
босилек
-
2
с.л.
магданоз
-
1
с.л.
мащерка
-
1
с.л.
риган
-
сол
на вкус
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме внимателно. Отрязваме “капачето” на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Почисваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Картофа, моркова и лука също нарязваме на ситно.
- В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме лука. Добавяме 350 мл. от бульона и ориза. Оставяме да заври, след което намаляме огъня и оставяме да къкри за около 25 минути.
- В останалото олио запържваме гъбите. Добавяме зелените подправки, солта и черния пипер.
- Смесваме ориза с гъбите, картофа и моркова. Напълваме издълбаните домати с оризовата смес.
- В намаслена тавичка подреждаме доматите и доливаме останалия бульон. Затваряме с "капачетата".
- Печем във фурна за 15 минути, при температура 200 градуса.
- При сервиране, по желание гарнираме с печени картофи.