Начин на приготвяне
- Измиваме внимателно доматите и ги подсушаваме внимателно. Отрязваме “капачето” на всеки домат и издълбаваме вътрешността му. Почисваме гъбите и ги нарязваме на ситно. Картофа, моркова и лука също нарязваме на ситно.
- В тиган сгорещяваме 2 с.л. олио и запържваме лука. Добавяме 350 мл. от бульона и ориза. Оставяме да заври, след което намаляме огъня и оставяме да къкри за около 25 минути.
- В останалото олио запържваме гъбите. Добавяме зелените подправки, солта и черния пипер.
- Смесваме ориза с гъбите, картофа и моркова. Напълваме издълбаните домати с оризовата смес.
- В намаслена тавичка подреждаме доматите и доливаме останалия бульон. Затваряме с "капачетата".
- Печем във фурна за 15 минути, при температура 200 градуса.
- При сервиране, по желание гарнираме с печени картофи.
|