Пълнени домати с рикота |
|
Продукти
|
Време: 20 мин.
|
Начин на приготвяне1. Измиваме доматите, отрязваме капачета и ги издълбаваме. Смесваме рикотата, горчицата със сол и пипер и ситно нарязания копър. 2. Напълваме доматите и ги затваряме с капачетата. Подреждаме ги в уред за готвене на пара и задушаваме за около 5-8 минути. Ако нямаме уред, може да използваме и кошница за готвене на пара, като завираме на слаб огън водата в тенджерка и внимаваме кошничката да опира водата. 3. Измиваме салатата и овкусяваме със зехтин и балсамов оцет, сол. Сервираме доматите върху зелената салата и допълнително поръсваме с малко зехтин. Може да приготвим и брускети към ястието. |