Продукти
-
сол
на вкус
-
1
белтък
-
1
ч.л.
лимон
настъргана кора и сок
-
2
с.л.
магданоз
-
2
с.л.
пармезан
или кашкавал, настърган
-
2
с.л.
хляб
бял на трохи
-
200
г
сирене "рикота"
или крем сирене
-
1
ч.л.
мащерка
прясна или щипка сушена
-
1
ч.ч.
спанак
почистен и нарязан
-
1
стрък
пресен лук
нарязан на ситно
-
1
скилидка
чесън
нарязана на ситно
-
1
с.л.
зехтин
и малко за пържене
-
4
калмара
-
черен пипер
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме внимателно калмарите.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и добавяме зеленият лук, чесъна и спанака. Разбъркваме внимателно докато спанакът завехне. Оставяме да изстинат.
- Разбъркваме рикотата се разбърква със спанака, мащерката, трохите, магданоза, кората от лимон и белтъка. Добавяме сол и черен пипер на вкус.
- Пълним калмарите със сместа, но не напълно, а до половината.
- В дълбок тиган загряваме малко зехтин и запържваме леко калмарите. Добавяме малко гореща вода в тигана и го покриваме с капак. Така задушаваме около 20 минути.
- Оставяме ги да изстинат леко и ги срязваме през средата или на филийки.
- Сервираме с гарнитура от задушени зеленчуци.