Продукти
-
10
г
бульон
, зеленчуков
-
3
стръка
магданоз
-
10
г
сирене "пармезан"
-
5
г
сол
-
100
г
ориз
-
50
г
морков
-
50
г
лук
-
100
г
тиквичкa
-
100
г
патладжан
-
2
чушки
, камби
-
2
г
черен пипер
- За соса:
-
60
г
масло
-
50
г
брашно
-
500
мл.
прясно мляко
-
5
г
сол
-
2
г
индийско орехче
Начин на приготвяне
- Отрязваме горната част на чушките, за да се получи капаче и ги изчистваме от семките.
- Гриловаме тиквичката и патладжана и ги оставяме настрани.
- Нарязваме на ситно моркова и лука. Запържваме ги съвсем леко и към тях прибавяме ориза заедно с около 300 милилитра вода.
- Прибавяме зеленчуковия бульон, солта и черния пипер.
- Варим ориза до полуготовност.
- Нарязваме магданоза на ситно и настъргваме пармезана, след което ги прибавяме към ориза, заедно с грилованите тиквичка и патладжан.
- Пълним камбите и захлупваме с отрязаната горна част.
- Печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 30-40 минути.
- През това време приготвяме соса като разтапяме маслото и в него запържваме брашното за около една минута.
- Добавяме прясното мляко и бъркаме постоянно, докато се сгъсти съвсем леко.
- Овкусяваме с индийско орехче и сол.
- Вече готовите чушки заливаме със соса бешамел и сервираме.