Пълнени постни чушки и домати с булгур |
|
Продукти
|
Време: 55 мин.
|
Начин на приготвяне1. Заливаме булгурът с вряща подсолена вода и го оставяме за 10 мин. да набъбне. Настъргваме главата лук и я задушаваме в зехтин с малко сол и вода. Добавяме кимион, червен и черен пипер, едро нарязаните орехови ядки и сваляме от котлона. 2. Добавяме булгура и разбъркваме добре. Измиваме чушките и доматите и ги издълбаваме, като запазваме капачетата им. Нарязваме на ситно семенната част на доматите и по желание я добавяме към сместта за пълнене. 3. Напълваме чушките и доматите и ги затваряме с капачетата. Нареждаме ги в тавичка, слагаме малко зехтин и вода и печем на 180 градуса за около 35-40 мин. |