Пълнени яйца с пресен лук

Продукти

  • 1 връзка пресен лук
  • 1 щипка шарена сол
  • сол
    на вкус
  • 1 щипка черен пипер
  • 0,5 ч.л. червен пипер
  • 60 г краве масло
  • 120 г сирене
  • 5 яйца

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме яйцата твърдо. Обелваме ги и ги разрязваме на две половинки по ширина.
  2. Изваждаме жълтъците. От върховете на белтъците изрязваме малко, за да стоят яйчените половинки изправени.
  3. Намачкваме жълтъците с вилица, заедно със сиренето, кравето масло, нарязаният лук, червения пипер, черния пипер и сол на вкус.
  4. Със сместа напълваме "кошничките" от белтъците.
  5. Преди сервиране, по желание поръсваме с малко магданоз и черен пипер.