200
г
нишесте
портокалово или друг вид плодово, по избор
5
яйца
за глазурата:
100
г
мелчен шоколад
, разтопен на водна баня
40
г
бял шоколад
, разтопен на водна баня
10
г
фъстъци
, натрошени
Време: 95 мин.
Ниво: средно
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме хубаво.
Печем в предварително загрята до 180 градуса фурна.
След като кексът се изпече го оставяме да изстине, след което го поливаме с разтопения на водна баня млечен шоколад. След това правим ивички с разтопения на водна баня бял шоколад. Накря поръсваме с фъстъците и оставяме да "стегне".