Пандишпанов кекс "Торта"
Продукти
2 с.л.
олио
1
ванилия
1
бакпулвер
1 ч.ч.
захар
200 г
нишесте какао
6
яйца
за гарниране:
200 г
сметана на спрей
за крема:
40 г
малини + 20 г, за гарниране
150 мл
течна сметана , сладка
Време:
60 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата на пяна. След това добавяме захарта и разбиваме много добре.
Прибавяме нишестето с разбъркания в него бакпулвер и ванилия. Накрая добавяме олиото и разбъркваме добре.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
За крема: пасираме малините заедно със сметаната до получаването на гъст крем.
След като кекса е поизстинал, го заливаме с крема.
След това добавяме спрей сметаната и гарнираме с малините.