Паниран артишок

Продукти

  • сол
  • 1 кг. артишок
  • 100 мл. лимонов сок
  • за панировката:
  • 20 мл. бира
  • 30 г брашно
  • 3 яйца
  • олио
    за пържене

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, почистваме добре като отстраняваме горните листа взема, докато останат само най-вътрешните (резедави на цвят) и дръжките.
  2. Така почистения артишок накисваме в лимоновия сок с малко сол за около час, за да не потъмнява и да се "омекоти" вкуса.
  3. Панировката приготвяме като смесим и разбъркаме добре всички продукти за нея в голяма купа.
  4. След като артишока престои в лимоновия сок, го нарязваме на филийки, потапяме го в панировката и изпържваме в гореща мазнина.