Продукти
-
3
ч.ч.
топла вода
-
1
ч.л.
морска сол
-
1
ч.
прясно сирене рикота
-
2
яйца
-
1
ч.ч.
брашно
-
1
глава
лук
-
3
с.л.
италиански магданоз, босилек, риган, мащерка и градински чай
-
1
ч.л.
морска сол
-
черен пипер
-
20
цветове на малки пресни тиквички
-
1
ч.
зехтин
Начин на приготвяне
1. Смесваме брашното, солта и водата в голяма купа. Оставяме да престои в продължение на 1 час. Добавяме едно яйце преди да започнем да потапяме цветята в тестото.
2. Смесваме яйцата, сиренето рикота, нарязания на ситно лук, подправките, солта и черния пипер.
3. Правим надлъжен прорез на цветовете и премахваме тичинките. С помощта на малка лъжица, поставяме малко количество от плънката в основата на всяко цвете и завъртаме венчелистчетата, така че плънката да остане вътре в цветето.
4. Загряваме мазнината в тиган и потапяме всеки цвят в тестото и го слагаме в тигана. Пържим от 2 до 3 минути до златисто.
5. Изваждаме цветовете върху кухненска хартия и покриваме с хартия отгоре.
6. Сервираме докато ястието е топло.