Продукти
- за гарнитурата:
-
200
г
зеле
почистено и рендосано на едро
-
1
авокадо
-
5
мл.
лимонов сок
-
2
стръка
магданоз
почистен и нарязан на ситно
-
зехтин
на вкус
-
сол
на вкус
- за палачинките:
-
150
г
брашно
-
250
мл.
прясно мляко
-
1
с.л.
кисело мляко
-
4
яйца
-
1
пак.
ванилия
-
40
г
масло
- за рибата:
-
1
кг.
бяла риба
-
5
белтъка
-
10
с.л.
галета
-
8
с.л.
брашно
-
сол
Начин на приготвяне
- За рибата: Разбиваме белтъците на пяна.
- Смесваме брашното с галетата. Разбъркваме добре.
- Посоляваме рибното филе, порцираме го и го потапяме първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци.
- Пържим в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто.
- За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- За гарнитурата: В купа смесваме зелето и магданоза.
- Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус разбъркваме добре.
- Почистваме и нарязваме авокадото. Добавяме му малко лимонов сок.
- Във всяка палачинка поставяме от зелевата салата, риба и парче авокадо.
- По желание, преди сервиране гарнираме с лайм.