Начин на приготвяне
- За рибата: Разбиваме белтъците на пяна.
- Смесваме брашното с галетата. Разбъркваме добре.
- Посоляваме рибното филе, порцираме го и го потапяме първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци.
- Пържим в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто.
- За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- За гарнитурата: В купа смесваме зелето и магданоза.
- Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус разбъркваме добре.
- Почистваме и нарязваме авокадото. Добавяме му малко лимонов сок.
- Във всяка палачинка поставяме от зелевата салата, риба и парче авокадо.
- По желание, преди сервиране гарнираме с лайм.
|