Панирана риба в палачинка

Продукти

  • за гарнитурата:
  • 200 г зеле почистено и рендосано на едро
  • 1 авокадо
  • 5 мл. лимонов сок
  • 2 стръка магданоз почистен и нарязан на ситно
  • зехтин на вкус
  • сол на вкус
  • за палачинките:
  • 150 г брашно
  • 250 мл. прясно мляко
  • 1 с.л. кисело мляко
  • 4 яйца
  • 1 пак. ванилия
  • 40 г масло
  • за рибата:
  • 1 кг. бяла риба
  • 5 белтъка
  • 10 с.л. галета
  • 8 с.л. брашно
  • сол

Време: 40 мин.
Ниво: лесно

Large panirana riba v palachinka

Начин на приготвяне

  1. За рибата: Разбиваме белтъците на пяна. 
  2. Смесваме брашното с галетата. Разбъркваме добре. 
  3. Посоляваме рибното филе, порцираме го и го потапяме първо в белтъците, след това - в смесените брашно и галета и отново в разбитите белтъци. 
  4. Пържим в сгорещен тиган без мазнина от двете страни, до златисто. 
  5. За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ванилията.
  6. В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
  7. За гарнитурата: В купа смесваме зелето и магданоза.
  8. Добавяме лимоновия сок, зехтина и сол на вкус разбъркваме добре.
  9. Почистваме и нарязваме авокадото. Добавяме му малко лимонов сок.
  10. Във всяка палачинка поставяме от зелевата салата, риба и парче авокадо. 
  11. По желание, преди сервиране гарнираме с лайм.