Начин на приготвяне
- Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов сок, посоляваме и прибавяме киселото мляко към разбитите белтъци.
- В съд смесваме царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсваме мащерката, чубрицата, червения пипер и босилека. Разбъркваме добре билковата панировка. Посоляваме пилешките бутчета и поръсваме черния пипер.
- Овалваме бутчетата в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, като много добре я втриваме в кълките. Изтръскваме излишната панировка от бутчетата и ги запържваме в сгорещено олио за 1-2 минути. След това ги слагаме в тава, накъсваме маслото върху бутчетата и ги печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.
|