Продукти
-
100
г
брашно
-
1
ч.л.
червен пипер
-
сол
на вкус
-
1
ч.л.
черен пипер
-
1
ч.л.
оцет
-
120
мл.
прясно мляко
-
5
яйца
-
6
бр.
пилешки бутчета
-
120
г
галета
-
олио
за пържене
Начин на приготвяне
- Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
- През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета.
- Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
- Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с гарнитура по избор.