Продукти
-
190
мл
суроватка
-
90
г
брашно
-
0,5
ч.л.
чеснова сол
-
2
ч.л.
черен пипер
-
2
ч.л.
червен пипер
-
75
г
корнфлейкс , натурален
-
10
пилешки бутчета
-
зехтин
Начин на приготвяне
- Отстранява се кожата на бутчетата, след което се измиват.
- С помощта на ръцете се начупва корнфлейкса в купа.
- Прибавят се пиперите и чесновата сол.
- Всичко се разбърква добре.
- В две отделни плитки чинии се поставят брашното и суроватката.
- Подсушените пилешки бутчета едно по едно се потапят първо в брашното.
- Изтръскват се от излишното и се потапят в суроватката.
- Накрая се овалват в натуралния корнфлейкс, като се притискат с пръсти.
- Панираните бутчета се нареждат в застлана с хартия за печене огнеупорна тава.
- Напръскват се със зехтин.
- Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути или докато придобият златист цвят.
- Пилешките бутчета се поднасят със свежа салата по избор.