Панирани пилешки бутчета със суроватка и корнфлейкс

Продукти

  • 190 мл суроватка
  • 90 г брашно
  • 0,5 ч.л. чеснова сол
  • 2 ч.л. черен пипер
  • 2 ч.л. червен пипер
  • 75 г корнфлейкс , натурален
  • 10 пилешки бутчета
  • зехтин

Време: 60 мин.
Ниво: средно

Large panirani pileshki butcheta sas surovatka i kornfleyks

Начин на приготвяне

  1. Отстранява се кожата на бутчетата, след което се измиват. 
  2. С помощта на ръцете се начупва корнфлейкса в купа. 
  3. Прибавят се пиперите и чесновата сол. 
  4. Всичко се разбърква добре. 
  5. В две отделни плитки чинии се поставят брашното и суроватката. 
  6. Подсушените пилешки бутчета едно по едно се потапят първо в брашното. 
  7. Изтръскват се от излишното и се потапят в суроватката. 
  8. Накрая се овалват в натуралния корнфлейкс, като се притискат с пръсти. 
  9. Панираните бутчета се нареждат в застлана с хартия за печене огнеупорна тава. 
  10. Напръскват се със зехтин. 
  11. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути или докато придобият златист цвят. 
  12. Пилешките бутчета се поднасят със свежа салата по избор.