Панирани пилешки филенца с горчица

Продукти

  • олио за пържене
  • галета
  • брашно
  • 0,5 ч.л. черен пипер
  • сол
  • 1 ч.л. горчица
  • 2 яйца
  • 4 броя пилешко филе

Време: 25 мин.
Ниво: лесно

Large 2015 06 30 10 25 30 0300 0 1

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава. 
  2. Яйцето се разбърква добре с горчицата, солта и черния пипер. 
  3. Пилешките филенца се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето. 
  4. Оставя се да престои 5 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета. 
  5. В тиган се сипва олио и се сгорещява. 
  6. Пускат се филенцата и се пържат на умерен огън около 3 минути или до златисто-кафява коричка. След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути. 
  7. Филенцата се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 
  8. Поднасят се топли с гарнитура по избор.