Панирани пилешки филенца

Продукти

  • черен пипер
  • 1 щипка индийско орехче
  • майоран
  • 1 ч.л. джинджифил
  • 125 г олио
  • 4 с.л. пшенично нишесте
  • 2 белтъка
  • 600 г пилешки филета
  • сол

Начин на приготвяне

  1. Разбиваме белтъците на пяна. 
  2. Прибавяме пшеничното нишесте и подправките. Разбиваме, докато сместа стане еднородна. 
  3. В нея овалваме филетата и ги пържим в сгорещото олио от всички страни. 
  4. Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поствамяе в тава върху готварско фолио. 
  5. Отгоре ги намазваме с останалата панировъчна смес и ги печем до пълна готовност. 
  6. Поднасяме с резен лимон и свежа салата по избор.