Панирани пилешки филенца
Продукти
черен пипер
1 щипка
индийско орехче
майоран
1 ч.л.
джинджифил
125 г
олио
4 с.л.
пшенично нишесте
2
белтъка
600 г
пилешки филета
сол
Време:
65 мин.
Ниво:
лесно
Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на пяна.
Прибавяме пшеничното нишесте и подправките. Разбиваме, докато сместа стане еднородна.
В нея овалваме филетата и ги пържим в сгорещото олио от всички страни.
Изваждаме ги с решетъчна лъжица и ги поствамяе в тава върху готварско фолио.
Отгоре ги намазваме с останалата панировъчна смес и ги печем до пълна готовност.
Поднасяме с резен лимон и свежа
салата
по избор.