Продукти
-
2
кубчета
бульон (пилешки със зеленчуци)
-
черен пипер
-
копър
-
4
пилешки
филета
-
12
черни
маслини
-
150
г
бекон
-
2
шепи
спанак (замразен)
-
1
к.ч.
олио
-
2
глави
кромид лук
-
150
г
топено сирене
- За панировката:
-
1
с.л.
сусамово семе
-
3
яйца
-
1
ч.ч.
галета
-
5
с.л.
брашно
Начин на приготвяне
1. Овкусяваме пилешкото с копър, черния пипер, натрошаваме кубчета бульон и нарязаните маслини.
2. Нарязваме лука на ситно, запържваме го до златисто и прибавяме към него спанака.
3. Върху овкусените филета слагаме бекона, запържената спаначена плънка и топеното сирене. Увиваме филенцата на рула и ги забождаме с клечка за зъби.
4. Разбиваме яйцата и отделно смесваме галетата със сусама. Овалваме рулцата последователно в брашното, в яйцата и в галетата със сусама. Отново ги потапяме в яйцата и в галетата. Пържим ги от всяка страна равномерно в горещо олио.