Панирани пилешки шницели

Продукти

  • 2 скилидки чесън ситно нарязан или пресован
  • галета
  • олио за пържене
  • брашно
  • сол
  • черен пипер
  • 2 ч.л. горчица
  • 4 броя пилешко филе
  • 2 яйца

Време: 50 мин.
Ниво: средно

Large panirani pileshki shnitseli

Начин на приготвяне

  1. Филето се измива и подсушава. 
  2. След това се начуква до желаната дебелина. 
  3. Яйцето се разбърква добре с горчицата, чесъна, солта и черния пипер. 
  4. Пилешките шницели се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето. 
  5. Оставя се да престои 8 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета.
  6. В тиган се сипва олио и се сгорещява. 
  7. Пускат се шницелите и се пържат на умерен огън около 4 минути или до златисто-кафява коричка. 
  8. След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути. 
  9. Шницелите се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 
  10. Поднасят се топли с гарнитура по избор.