Панирани пилешкии бутчета "кентъки"

Продукти

  • 400 г корнфлейкс
    натурален
  • 4 яйца
  • 400 г пилешкии бутчета
  • за марината:
  • 30 г вегета
  • 10 г куркума
  • 10 г джинджифил
  • 10 г кориандър
  • 150 мл соев сос
  • черен пипер
    на вкус
  • червен пипер
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилешките бутчета. 
  2. Смесваме всички продукти за маринатата и потапяме пилето в нея. Оставяме така около 30-40 минути.
  3. "Начукваме" или стриваме с ръце корнфлейкса  и го слагаме в купичка.
  4. Разбъркваме яйцата и слагаме и тях в купичка.
  5. След това всяко бутче топим в яйце, после в корфлейкс и пържим във фритюрник.
  6. Сервираме горещи, по желание с кетчуп, майонеза и/или горчица.