Панирани сиренца

Продукти

  • 3 гр. сол
  • 100 мл. олио
  • 250 мл. бира
  • 3 белтъка
  • 3 яйца
  • 400 гр. сирене
  • 250 гр. брашно
  • брашно
    за овалване

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме сиренето на хапки и го слагаме във фризера. Добре е да използваме зряло и твърдо краве сирене.
  2. В купа пресяваме брашното. Правим кладенче, добавяме яйцата и малко олио, и разбъркваме с брашното. 
  3. Бъркаме и постепенно доливаме и бирата, която може да се заменим с мляко. Добавяме останалото олио и объркваме внимателно с предварително разбитите на сняг белтъци, към които сме добавили малко сол. Панировката е готова.
  4. Първо овалваме сиренцата в брашно, после в панировката. 
  5. Пускаме ги в силно сгорещена мазнина да се изпържат от двете страни.
  6. Сервираме топли.