Продукти
-
600
г
пилешко месо
бяло
-
0,5
ч.ч.
вода
-
2
г
сода
за хляб
-
0,5
ч.л.
сол
-
0,5
ч.л.
захар
-
1
с.л.
нишесте
натурално
- за панировката:
-
1
ч.ч.
брашно
-
0,5
ч.л.
бакпулвер
-
вода
за гъста смес, подобна на кекс
- за соса:
-
1
с.л.
нишесте
натурално
-
150
мл.
вода
-
0,5
ч.ч.
кетчуп
-
2
с.л.
захар
-
2
с.л.
оцет
Начин на приготвяне
- Нарязваме пилешкото месо, добавяме водата, содата, солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме да престой няколко минути (около 10).
- През това време приготвяме панировката като смесваме брашното с бакпулвера и добавяме вода, толкова, че да стане гъста еднородна смес.
- Изцеждаме пилето и го прибавяме към панировката. Разбъркваме много добре.
- Пържим в дълбок тиган, от двете страни на месото.
- Изваждаме го върху кухненска хартия да се изцеди от мазнината.
- За соса: смесваме нишестето и водата. Разбъркваме добре и добавяме останалите продукти.
- Поставяме на котлона като разбъркваме докато не заври. След като се сгъсти, е готов.
- Заливаме месото със соса, разбъркваме добре и по желание, поръсваме с малко сусам.