Продукти
-
200
г
кашкавал
-
3
с.л.
олио
-
1
щипка
сода
-
20
мл.
вода
топла
-
1
ч.л.
захар
-
20
г
мая
за хляб
-
1
яйце
-
1
коф.
кисело мляко
-
1
с.л.
сол
-
500
г
брашно
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в топлата вода заедно със захарта.
- След като се активизира, добавяме към нея всички останали продукти без кашкавала и замесваме средно меко, еластично тесто.
- Оставяме тестото да втаса около половин час.
- След това от тестото правим топки, които с намаслени ръце изтъняваме на тънки питки.
- Настъргваме кашкавала и го поръсваме отгоре.
- Печем във фурна или на скара, до златисто (около 3-4 минути).
- След като извадим от фурната, по желание поръсваме с малко ситно нарязан магданоз.