Пържена пъстърва

Продукти

  • 0,5 ч.л. сол
  • 1 с.л. естрагон
  • 5 яйца
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 60 г масло
  • 600 г пъстърва

Време: 30 мин.
Ниво: средно

Large parzhena pastarva

Начин на приготвяне

  1. Разрязваме почистените и измити пъстърви, отделяме гръбначните им кости и притискаме рибите, така че да станат плоски. 
  2. Разбиваме яйцата, подправяме ги със сол, черен пипер и естрагон, и заливаме рибите.
  3. Изпържваме ги от двете страни в сгорещено масло, докато се образува хрупкава коричка.
  4. По желание сервираме върху "канапе" от задушени зеленчуци. 

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).