Продукти
-
олио
, за пържене
-
черен пипер
на вкус
-
120
г
галета
-
царевично брашно
, за овалване
-
5
г
розмарин
-
2
скилидки
чесън
-
1
лимон
+ 10 мл прясно изцеден лимонов сок
-
4
риби ципура
-
сол
на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме рибите, като им оставяме главите и опашките.
- Отвътре и отвън ги натъркваме добре със сол и черен пипер, и ги поливаме вътре с лимоновия сок. Оставяме ги така за 10 минути.
- След това пълним вътрешността им с резени лимон, нарязания чесън и розмарина.
- В оребрен тиган загряваме олио за пържене.
- Добре овалваме ципурите в смесените брашно и галета. Слагаме да се пържат в тигана, като ги обръщаме да се изпържат добре и от двете страни.