Пържени филийки с боровинки и маскарпоне

Продукти

  • 30 мл. олио
    за пържене
  • 1 ч.л. захар
  • 2 г сол
  • 1 с.л. брашно
  • 3 яйца
  • 270 мл. прясно мляко
  • 500 г хляб
    сух
  • 180 г маскарпоне
  • 100 г боровинки

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
  2. В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
  3. При непрeкъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
  4. В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
  5. Потапяме филийките  за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
  6. Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
  7. В купа смесваме маскарпонето с боровинките и разбъркваме  внимателно.
  8. Намазваме с маскарпонето с боровинки филийките по 2 и сервираме.