Продукти
-
500
г
хляб
сух
-
270
мл.
прясно мляко
-
4
яйца
-
1
с.л.
брашно
-
2
г
сол
-
1
ч.л.
захар
-
30
мл.
олио
за пържене
-
2
с.л.
ванилия
- за гарниране:
-
20
г
пудра захар
-
течен шоколад
количество на вкус
-
ягоди
количество на вкус
-
ядки
натрошени, количество на вкус
Начин на приготвяне
- Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
- В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
- При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта, захарта и ванилията.
- В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
- Потапяме филийките за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
- Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
- Филийките сервираме топли, гарнирани с течния шоколад, ягодите, ядките и поръсени с пудрата захар.