Продукти
-
500
г
хляб
сух
-
270
мл
прясно мляко
-
3
яйца
-
1
с.л.
брашно
-
2
г
сол
-
1
ч.л.
захар
-
30
мл
олио
за пържене
-
20
г
пудра захар
-
60
г
сладко от праскови
Начин на приготвяне
- Нарязваме хляба на филийки с дебелина около 1,5 см.
- В купа размиваме брашното в 20 мл. от млякото.
- При непрекъснато бъркане, прибавяме едно по едно яйцата, солта и захарта.
- В друга купа слагаме останалото прясно мляко.
- Потапяме филийките за кратко в прясното мляко, след това в яйчната смес.
- Пържим до златист цвят в сгорещеното олио.
- Филийките сервираме топли, гарнирани със сладкото от праскови.